Atopijski dermatitis: Kako živeti z njim?

Atopijski dermatitis je kronično vnetje zgornje plasti kože, ki potrebuje diagnozo in oskrbo zdravnika dermatologa. O atopijskem dermatitisu je spregovorila Tamara Levičnik, dr. med. spec., dermatovenerologinja.

Kozmetika in kozmetični izdelki: Zavezniki ali sovražniki?

Za Čakalnedobe.si je o kozmetiki in uporabi kozmetičnih produktov spregovorila Tamara Levičnik, dr. med. spec., dermatovenerologinja.

Lasersko odstranjevanje bradavic

Navadne bradavice so dokaj pogoste kožne tvorbe, ki se pojavljajo predvsem pri mladih. Vzrok za nastanek je okužba kože s humanim papilomavirusom (HPV). Več o tem v prispevku.

Zakaj nastanejo akne?

Z aknami ali pogovorno mozolji smo se verjetno že vsi srečali. Čeprav so najpogostejša težava mladostnikov, lahko akne nastopijo v vseh obdobjih našega življenja. Zakaj akne nastanejo in kakšne oblike aken poznamo, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Kako se spopadamo z aknami?

O aknah in njihovem nastanku smo že pisali. Sedaj pa vprašanje, na katerega vsi iščemo odgovor: Kako naj se z aknami sploh spopadamo? Več v prispevku.

Luskavica

Za luskavico trpi nekje med dvema in tremi odstotki svetovnega prebivalstva. Koliko poznamo vzroke njenega nastanka, kakšne so različne vrste luskavice in kako odpravljamo njene simptome, si lahko preberete v prispevku.

Dermatološki pregled

Dermatološki pregledi so eni najpogostejših pregledov v javnem zdravstvu, nanje pa lahko čakamo tudi precej časa. Kdaj je dermatološki pregled sploh potreben, pri katerih težavah lahko dermatolog pomaga in kaj lahko od pregleda pričakujemo?

Katere kožne bolezni so najpogostejše

Zdrava koža je odraz našega notranjega ravnovesja in predstavlja pomembno podlago za dobro počutje in samozavest. Več o najpogostejših kožnih obolenjih si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Glivična okužba nohtov

Vsaj 40 odstotkov Evropejcev se je v svojem življenju že srečalo s težavo, ki ji rečemo glivična okužba nohta. Ljudje glivične okužbe nohta navadno ne prepoznajo takoj ali pa zmotno mislijo, da bo izzvenela sama od sebe. Zato se pogosto ne zmenijo za simptome ali pa nohte prekrijejo z lakom.

Težave s suho kožo

Suha koža se pojavlja pri številnih ljudeh, ne glede na starost. Koža je suha zaradi pomanjkanja vode v vrhnjih plasteh in s pravilno nego lahko težave precej omilimo. Več nasvetov vas čaka v prispevku.

Oglas