Vaskulitis: vnetje žil, povezano tudi s covidom 19

Vaskulitis je sistemska avtoimunska bolezen, ki pogosto prizadene otroke in ima lahko hude posledice. Žal ne vemo veliko, zakaj do te bolezni pride, je pa z nami svoje znanje delil dr. Aleš Ambrožič, dr. med., s Kliničnega oddelka za revmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Zakaj smo depresivni? Vzroki, simptomi in zdravljenje depresije

Kakšni so vzroki za depresivnost, kako jo prepoznamo in zdravimo? Preberite si spodnji prispevek.

Okužba sečil

Kako okužbe sečil preprečiti, kako jih zdravimo in kdaj k zdravniku, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Pomen spanja: Kdaj in zakaj spimo?

Ali ste vedeli, da kar dve tretjini odraslih v razvitih državah ne spita dovolj? Kdaj in zakaj spimo ter kako poskrbeti, da je naš spanec kar najboljši, si preberite v spodnjem prispevku.

Kako poteka pregled pri tirologu?

Vas je zdravnik zaradi težav s ščitnico napotil na pregled pri tirologu? Kaj lahko od pregleda pričakujete in kako poteka, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Ko nastopi osteoartroza

Osteoartroza je degenerativna bolezen sklepov, ki se najpogosteje pojavlja pri starejših posameznikih. Kje in zakaj nastane in kako jo zdravimo, je z nami delil dr. Aleš Ambrožič, specialist revmatologije iz Kliničnega oddelka za revmatologijo v UKC Ljubljana. Več v prispevku.

Kako deluje ščitnica in kdaj po pomoč?

Ščitnica je ena najpomembnejših žlez v našem telesu, zato je njeno pravilno delovanje temeljnega pomena za naše zdravje. Kako ščitnica deluje in kako prepoznati morebitne težave pri njenem delovanju, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Kaj je psihoterapija?

Slovenija je ena redkih držav, ki psihoterapije nima povsem regulirane, kar pomeni, da poklic psihoterapevta ni urejen . Več o vejah psihoterapije in na kaj biti pozorni pri izbiri psihoterapevta v spodnjem prispevku.

Artritis – oblike bolezni, simptomi in načini zdravljenja

Vnetne revmatske bolezni so zelo pogoste pri starejšem prebivalstvu. Kako pogost je artritis, kako ga odkrijemo in predvsem kako lahko uspešno živimo z njim? Več o tem je z nami delil dr. Aleš Ambrožič, dr. med., z oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana.

Dr. Mitja Bračič: Otroke moramo naučiti pravilno hoditi in teči

Intervju z dr. Mitjo Bračičem za Varuha zdravja, Vzajemno, o izrednem pomenu pravilne hoje in teka že od mladih let.

Otroci s posebnimi potrebami v osnovni šoli

Otroci s posebnimi potrebami potrebujejo dodatno pozornost in skrb, ko so v šoli. Kako v Sloveniji otrokom s posebnimi potrebami zagotavljamo dostop do ustreznih strokovnjakov?

Kadar boli koleno, moramo pogledati tudi kolke

Intervju z dr. Mitjo Bračičem za Varuha zdravja, Vzajemno, o rekreativnem športu in poškodbah.

Oglas