Bolečine v križu in ostalih predelih hrbtenice

Bolečine v križu so pogosta težava, saj bremenijo vsaj dve tretjini odraslih po vsem svetu. Vzroki za nastanek bolečin v hrbtenici in drugih kroničnih obolenj so predvsem v načinu življenja sodobne družbe.

6 nasvetov zdravnika za vzdrževanje normalnega krvnega tlaka

Visok krvni tlak postaja vse večji zdravstveni problem, saj trenutno za njim trpi vsak četrti človek na svetu. Več o tem, kakšni so simptomi in kaj lahko storimo sami, da obvladamo povišan krvni tlak, v spodnjem prispevku.

Ugrizi klopov – kaj morate vedeti?

Klopi danes niso več le poletna nevšečnost. Bolezni, ki jih prenašajo, so lahko zelo nevarne. Več o klopih lahko preberete v spodnjem prispevku.

Kaj je manualna terapija?

Pri pogovorih o fizioterapiji, rehabilitaciji in saniranju bolečinskih stanj večkrat naletimo na termin »manualna terapija«. Ta naj bi bila najučinkovitejša in rešila vse naše fizične težave. Vendar, ali sploh vemo, kaj je manualna terapija ter katere tehnike in področja zajema?

Težave s spanjem: Kako bolje spati?

Se tudi vam dogaja, da se ponoči nemirno obračate v postelji ali pa se zbudite sredi noči in težko zaspite nazaj? Kdaj ste se nazadnje zbudili naspani in brez budilke? Težave s spanjem so pogosta nevšečnost, saj več kot tretjina ljudi po vsem svetu ne spi dovolj časa in dovolj kakovostno.

Preventivni ultrazvok trebuha

Preventivni ultrazvok trebuha ali abdomna je postopek, s katerim se preiskuje notranjost trebušne votline. Ultrazvok je neinvazivna diagnostična preiskava, s katero zdravnik na varen način pregleda globlje strukture in organe v telesu.

Kaj narediti, ko nas napade bolečina?

Z bolečino se v življenju sreča vsak izmed nas: skoraj vsak četrti prebivalec Slovenije se sooči z bolečinami, kot so glavobol, migrena ali bolečine v križu. Tudi če se bolečina pojavi, to še ne pomeni, da se moramo z njo spopadati brez pomoči. V spodnjem članku bomo podrobneje spoznali bolečino ter načine, kako jo lahko sami lajšamo.

Kdaj obiskati ortopeda

Prvi pregled pri ortopedu je namenjen predvsem postavljanju diagnoze. Več o tem, kdaj obiskati ortopeda in kako pregled običajno poteka, si lahko preberete v prispevku.

Katere kožne bolezni so najpogostejše

Zdrava koža je odraz našega notranjega ravnovesja in predstavlja pomembno podlago za dobro počutje in samozavest. Več o najpogostejših kožnih obolenjih si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Spoznajmo ortopedijo

Ortopedija je veja medicine, ki se ukvarja z boleznimi in poškodbami gibal. Preberite spodnji članek in se spoznajte z ortopedijo.

Kaj je terapija TECAR

TECAR je splošno ime enega od proizvajalcev naprav, ki ustvarjajo kratkovalovno diatermijo. Pri terapiji se doseže globinsko pregrevanje mehkih tkiv. Več o tem, zakaj je terapija TECAR v Sloveniji tako priljubljena, si lahko preberete v članku.

Kako poteka zdravljenje sladkorne bolezni?

Sladkorna bolezen ali diabetes je kronično stanje, pri katerem celice trebušne slinavke ne proizvajajo dovolj inzulina ali pa se telesne celice na proizvedeni inzulin ne odzivajo ustrezno. Gre za skupino presnovnih motenj glukoze, za katero je značilna kronična povišana vrednost glukoze v krvi.

Oglas