Ko potrebujemo zdravstveni nasvet

Ste tudi vi kdaj v nedogled klicali svojega osebnega zdravnika, a se vam ta zaradi prezasedenosti ne javi.

Poškodbe v domačem okolju: Kdaj in kako se najpogosteje zalomi doma

Poškodbe v domačem okolju so veliko pogostejše, kot sploh mislimo. Katere so najpogostejše poškodbe v domačem okolju, kako jih pravilno oskrbimo in kdaj je potreben posvet z zdravnikom? Preverite v spodnjem prispevku.

Prebavne težave

Prebavne težave so stalnica sodobnega sveta in eno najpogostejših obolenj, s katerim se ljudje srečujemo. Več o pogostih prebavnih težavah in kako jih zdravimo je z nami delil Žiga Hladnik, dr. med., spec. družinske medicine.

Kako se z otroki pogovarjati o spolnosti

Večina staršev/skrbnikov se zaveda, da se je dobro z otroki pogovarjati o spolnosti, vendar ne vedo, kako se tega lotiti, predvsem pa, kdaj začeti pogovor o tem. Več v prispevku dr. Božin.

Ko zapeče zgaga

Kaj storiti, ko zapeče, začrviči in zvije v želodcu? Če sumite, da gre za zgago, vam bo spodnji prispevek še kako prav prišel. Več na povezavi.

Uporabni nasveti kako izbrati pediatra

Naloga pediatra je, da staršem svetuje, kadar imajo vprašanja o otrokovem zdravju, razvoju in obnašanju. Več o tem, kako izgleda sam obisk pediatra in kdaj oziroma kako pogosto je ta potreben, v spodnjem prispevku.

Kako izboljšati partnersko komunikacijo?

Pogosto se zgodi, da partnerja v nekem trenutku opazita, da se ne moreta več povezati tako, kot sta se lahko včasih. Za boljšo komunikacijo se morata potruditi oba. Komunikacija ni enostranska dejavnost, temveč je sodelovanje. Več si lahko preberete v članku.

Pregled pri nevrologu: Kdaj in zakaj?

Nevrolog diagnosticira in zdravi tako bolezni, ki neposredno vplivajo na centralni, periferni in avtonomni živčni sistem, kot tudi stanja, ki posredno povzročajo bolezenska stanja. Več o tem, kdaj in zakaj se odločiti za pregled pri nevrologu ter kako ta poteka, si lahko preberete v prispevku.

Kakšen vpliv ima kajenje na naše zdravje?

O izkušnjah prenehanja s kajenjem smo že pisali. Za tiste, ki še vztrajate pri kajenju, pa smo v sodelovanju z Žigo Hladnikom, dr. med., spec. družinske medicine, pripravili prispevek o vplivu kajenja na vaše zdravje. Več na povezavi.

Demenca

Demenca je lahko zelo huda nevrodegenerativna bolezen možganov, ki največkrat prizadene starejše prebivalstvo. Zakaj do demence pride, kako jo zdravimo in kaj lahko storimo, da jo v čim večji meri preprečimo? Več v prispevku Maruše Kopač.

Spolni stereotipi pri otrocih

Kako prepoznati spolne stereotipe, kako vplivajo na nas in našo okolico ter kaj lahko storimo, da ne zapademo v njihove pasti? Preverite odgovore v zapisu dr. Nere Božin.

Posvet z zdravnikom kot preventiva nastanku hujših zdravstvenih težav

Preventivni posveti z zdravnikom lahko preprečijo nastanek hudih bolezenskih težav, saj se zdravniki tako posvetijo našemu življenjskemu slogu in nam pomagajo zdravje ohraniti, ne zgolj zdraviti bolezni. Več v prispevku.

Oglas