Astma

Astma je vseživljenjska pljučna bolezen, ki jo včasih lažje, včasih težje nadzorujemo. Več o simptomih astme in o tem, kako jo zdravimo, v spodnjem prispevku.

Kako podpreti ali nadomestiti besedno komunikacijo?

Človeška komunikacija ni zgolj verbalna. Sestavljena je iz številnih načinov komunikacije, s pripomočki ali brez njih. Ali poznate vse oblike komunikacije, ki so nam na voljo? Preverite v prispevku dr. Nere Božin.

Duševno zdravje bi moralo biti enako pomembno kot fizično

O zdravju govorimo, ko smo v stanju fizičnega, duševnega in socialnega blagostanja. Žal zelo pogosto zapostavljamo duševno zdravje, kar lahko privede do številnih težav. Kako se spoprijeti s svojim duševnim zdravjem in kako o njem spregovoriti, si lahko preberete v spodnjem prispevku dr. Nere Božin.

Dermatološki pregled: Kdaj je potreben?

Dermatološki pregledi so eni najpogostejših pregledov v javnem zdravstvu, nanje pa lahko čakamo tudi precej časa. Kdaj je dermatološki pregled sploh potreben, pri katerih težavah lahko dermatolog pomaga in kaj lahko od pregleda pričakujemo?

Luskavica

Za luskavico trpi nekje med dvema in tremi odstotki svetovnega prebivalstva. Koliko poznamo vzroke njenega nastanka, kakšne so različne vrste luskavice in kako odpravljamo njene simptome, si lahko preberete v prispevku.

Kako se spopadamo z aknami?

O aknah in njihovem nastanku smo že pisali. Sedaj pa vprašanje, na katerega vsi iščemo odgovor: Kako naj se z aknami sploh spopadamo? Več v prispevku.

Z gibljivostjo izboljšamo držo in kakovost življenja

Redna vadba gibljivosti prinese številne prednosti našemu zdravju in kondicijski pripravi. Kako razvijati gibljivost je z nami delil znani kondicijski trener Jan Kovačič.

Zakaj nastanejo akne?

Z aknami ali pogovorno mozolji smo se verjetno že vsi srečali. Čeprav so najpogostejša težava mladostnikov, lahko akne nastopijo v vseh obdobjih našega življenja. Zakaj akne nastanejo in kakšne oblike aken poznamo, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Kronična obstruktivna pljučna bolezen

Kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOBP) je eden najpogostejših vzrokov umrljivosti na svetu. Zakaj pride do KOBP, kako se ji izognemo in kako z njo kakovostno živeti? Več v prispevku.

Zobna gniloba ‒ noben obisk zobozdravnika ne more nadomestiti preventive doma!

Z zobno gnilobo se je treba boriti ob vsakem umivanju zob, če ne želimo imeti oslabljene sklenine. Več o tem, kaj povzroča zobno gnilobo, zakaj je pri nekaterih pogostejša in kako jo zdravimo, v prispevku.

Virusne in bakterijske okužbe dihal

Ker se sezona prehladov in zimskih obolenj še ni končala, izpostavljamo nekaj pogostih okužb dihal, s katerimi se lahko srečamo tudi letos. Več o tem, katere virusne in bakterijske okužbe dihal poznamo, kako jih zdravimo ter preprečimo, v spodnjem prispevku.

Kdaj je čas za pulmološki pregled in kako poteka?

Zaradi težav na dihalih ste bili napoteni na pulmološki pregled. Kaj pričakovati od pulmologa, kako pregled poteka in kako nam lahko pulmolog pomaga pri odpravi težav? Več v prispevku.

Oglas