Zobni aparati

Zobni aparati so danes zelo popularen, a tudi zelo drag pripomoček, ki ga koristijo tako odrasli kot otroci. Čakalne dobe za prvi pregled in zdravljenje so izredno dolge, zaradi česar se veliko posameznikov odloči za samoplačniško zdravljenje ali celo zdravljenje v tujini. Več v prispevku.

Hemofilija

Za hemofilijo trpijo številni posamezniki tudi v Sloveniji. Dedna motnja, ki preprečuje zadostno strjevanje krvi, je lahko tudi smrtna. Kako živeti s hemofilijo, si lahko preberete v prispevku.

Kakšne so razlike med fizioterapijo na napotnico in samoplačniško fizioterapijo?

Kakšne so razlike med dostopom in obravnavo pri fizioterapiji na napotnico v javni mreži in samoplačniško manualno fizioterapijo v zasebnem zdravstvu? Več o razlikah si preberite v članku >>

Kako spodbuditi razvoj govora otrok?

Naši malčki spregovorijo prve besede že okoli prvega leta starosti, a njihova komunikacija z okolico poteka že vse od rojstva. Kako spodbudimo razvoj govora pri otrocih in zakaj je to tako pomembno, si lahko preberete v prispevku dr. Nere Božin.

Histopatološka preiskava: Kdaj je potrebna in kako poteka?

Kdaj je histopatološka preiskava potrebna in kako poteka odvzem tkiva za izvedbo diagnostične preiskave? Več si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Motena prekrvavitev okončin: Ko pride do ishemije in periferne arterijske bolezni

Periferna arterijska bolezen (PAB) in ishemija sta resni posledici motenih prekrvavitev okončin. Zakaj nastaneta, kako ju odkrivamo in hitro zdravimo, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Slab zadah – večina vzrokov se skriva v ustni votlini

Slab zadah (imenovan tudi halitoza) je lahko izjemno neprijeten in močno vpliva na kakovost našega družabnega življenja. Zato ni čudno, da so police v trgovinah polne žvečilnih gumijev, dražejev, ustnih vodic in drugih izdelkov, ki naj bi ublažili ali prikrili slab zadah. A je večina teh le začasna rešitev, saj se ne spopadajo z vzrokom slabega zadaha.

Vse, kar morate vedeti o vzdrževanju ustne higiene in zdravju zob dementnega starostnika

Včasih je pri osebah z demenco ali Alzheimerjevo boleznijo zelo težko živeti. Najbolj osnovna opravila v dnevu so lahko zahtevna nad pričakovanji. Na željo bralcev smo tako pripravili članek o tem, kako poskrbeti za zdravje zob dementne osebe. Več v prispevku.

Rak na pljučih ni le bolezen kadilcev!

Za rakom na pljučih v Sloveniji letno zboli kar 1200 ljudi. Kljub temu da večina oboli zaradi aktivnega ali pasivnega kajenja, lahko prizadene tudi nekadilce. Več o raku na pljučih, kako ga odkrivamo in zdravimo, si lahko preberete v prispevku.

Astma

Astma je vseživljenjska pljučna bolezen, ki jo včasih lažje, včasih težje nadzorujemo. Več o simptomih astme in o tem, kako jo zdravimo, v spodnjem prispevku.

Kako podpreti ali nadomestiti besedno komunikacijo?

Človeška komunikacija ni zgolj verbalna. Sestavljena je iz številnih načinov komunikacije, s pripomočki ali brez njih. Ali poznate vse oblike komunikacije, ki so nam na voljo? Preverite v prispevku dr. Nere Božin.

Duševno zdravje bi moralo biti enako pomembno kot fizično

O zdravju govorimo, ko smo v stanju fizičnega, duševnega in socialnega blagostanja. Žal zelo pogosto zapostavljamo duševno zdravje, kar lahko privede do številnih težav. Kako se spoprijeti s svojim duševnim zdravjem in kako o njem spregovoriti, si lahko preberete v spodnjem prispevku dr. Nere Božin.

Oglas