Kaj narediti, ko nas napade bolečina?

Z bolečino se v življenju sreča vsak izmed nas: skoraj vsak četrti prebivalec Slovenije se sooči z bolečinami, kot so glavobol, migrena ali bolečine v križu. Tudi če se bolečina pojavi, to še ne pomeni, da se moramo z njo spopadati brez pomoči. V spodnjem članku bomo podrobneje spoznali bolečino ter načine, kako jo lahko sami lajšamo.

Kdaj obiskati ortopeda

Prvi pregled pri ortopedu je namenjen predvsem postavljanju diagnoze. Več o tem, kdaj obiskati ortopeda in kako pregled običajno poteka, si lahko preberete v prispevku.

Katere kožne bolezni so najpogostejše

Zdrava koža je odraz našega notranjega ravnovesja in predstavlja pomembno podlago za dobro počutje in samozavest. Več o najpogostejših kožnih obolenjih si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Spoznajmo ortopedijo

Ortopedija je veja medicine, ki se ukvarja z boleznimi in poškodbami gibal. Preberite spodnji članek in se spoznajte z ortopedijo.

Kaj je terapija TECAR

TECAR je splošno ime enega od proizvajalcev naprav, ki ustvarjajo kratkovalovno diatermijo. Pri terapiji se doseže globinsko pregrevanje mehkih tkiv. Več o tem, zakaj je terapija TECAR v Sloveniji tako priljubljena, si lahko preberete v članku.

Kako poteka zdravljenje sladkorne bolezni?

Sladkorna bolezen ali diabetes je kronično stanje, pri katerem celice trebušne slinavke ne proizvajajo dovolj inzulina ali pa se telesne celice na proizvedeni inzulin ne odzivajo ustrezno. Gre za skupino presnovnih motenj glukoze, za katero je značilna kronična povišana vrednost glukoze v krvi.

Gastroskopija, neboleč, a neprijeten pregled

Gastroskopija se uporablja za odkrivanje vzrokov za težave v zgornjih prebavilih, želodcu in dvanajstniku, postavljanje diagnoze (diagnostična gastroskopija), ter celo za zdravljenje določenih stanj (terapevtska gastroskopija).

Kako izbrati pravega ortopeda

Ortoped sodi med specialiste, ki se ukvarjajo s težavami s kostno-mišičnim sistemom. V Sloveniji ima vsak pravico do izbire zdravnika, zato si ortopeda lahko izberemo sami. A kako izbrati pravega? Več o tem v spodnjem prispevku.

Kdaj potrebujemo elektromiografijo (EMG)?

Na elektromiografijo nas navadno naroči zdravnik, ko opazi, da imamo simptome mišične ali živčne motnje. Več o tem, kdaj potrebujemo elektromiografijo, si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Dermatologija: Vse, kar moram vedeti

Koža s staranjem postaja vse bolj občutljiva in dovzetna za različne spremembe ter poškodbe. Več o dermatologiji, medicinski vedi, ki je osredotočena na diagnostiko in zdravljenje bolezni ter stanj, povezanih s kožo, v spodnjem članku.

Ortopedija: Vse kar moram vedeti

Ortopedija je medicinska specialnost, ki se ukvarja z zelo širokim spektrom težav. Pri svojem delu se prepleta s številnimi drugimi specialnostmi ter z njimi sodeluje pri diagnostiki in zdravljenju pacientovih težav.

Proktologija: kaj morate vedeti o proktološkem pregledu?

Pravilno izveden proktološki pregled je neboleč. Navadno ne zahteva posebnih priprav v smislu diete ali jemanja odvajal. Izvede se pri polni zavesti in brez anestezije, ki po večini ni potrebna

Oglas