Bolezni ustne votline

Parodontalna bolezen, kronično vnetje obzobnih tkiv, lahko privede do hujših zdravstvenih težav, če se ne zdravi pravočasno. Prav tako lahko rak ustne votline dolgo ostane neopažen, saj v začetni fazi ne povzroča večjih težav. Zato je skrb za ustno higieno ključnega pomena. Zdravstveno zavarovanje Zobje+ pokriva tudi samoplačniške zobozdravstvene storitve preventive in protetike, kar je dodaten način za zagotavljanje optimalnega oralnega zdravja.

Spanje in najstniki: Razumevanje, zakaj je težko zgodaj vstati

V članku raziskujemo, kako se spanje najstnikov spreminja skozi adolescence in kako to vpliva na njihovo mentalno in fizično zdravje. Razpravljamo o povezavi med hormoni in spalnimi vzorci ter ponujamo nasvete za pridobivanje zdravih spalnih navad.

Razumevanje in obravnava depresije v mladostništvu

Mladostništvo je lahko čustveno težko obdobje, kjer so mladostniki izpostavljeni različnim tveganjem za duševno zdravje, vključno z depresijo. V članku obravnavamo simptome in zdravljenje depresije pri mladostnikih, poudarjamo pomembnost pravočasnega prepoznavanja znakov in kako lahko starši in skrbniki podpremo mladostnike v tem obdobju.

Voltaren – veselje do gibanja

Voltaren Emulgel je zdravilo, ki učinkovito lajša bolečine, vnetja in otekline pri poškodbah sklepov in mišic, zvinih ter pri lažjih oblikah osteoartritisa. Z edinstveno formulacijo in učinkovino diklofenak iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID) pospešuje okrevanje ter omogoča pomiritev in hlajenje prizadetega mesta.

Demenca: Simptomi, Zdravljenje in Preprečevanje

Demenca je kronična nevrodegenerativna bolezen, za katero je značilen upad kognitivnih sposobnosti. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen. Odkrijte simptome, zdravljenje in nasvete za preprečevanje ter kako pridobiti hiter dostop do strokovnjakov za zdravljenje.

Kako do boljšega spanca?

Spanje je ključnega pomena za naše fizično in psihično zdravje, vpliva pa tudi na našo delovno učinkovitost. Odkrijte nasvete strokovnjakov za izboljšanje kakovosti spanja in kako prepoznati ter zdraviti motnje spanja.

Obisk pri ustnem higieniku

Obisk ustnega higienika je ključnega pomena za ohranjanje zdrave ustne votline. V najnovejšem blogu raziskujemo vlogo ustnega higienika, kako poteka preventivni pregled in zakaj je redno obiskovanje ustnega higienika pomembno za vaše zdravje.

Preventivni pregledi pri zobozdravniku

Redni preventivni obiski pri zobozdravniku so ključni za ohranjanje ustnega zdravja, saj omogočajo zgodnje odkrivanje in preprečevanje bolezni ter izgube zob. Osnovno zavarovanje prinaša nekaj pravic glede preventivne ustne higiene, vendar je priporočljivo skleniti dodatno zavarovanje za kakovostnejše storitve.

Skrb za duševno zdravje: Kako poiskati pomoč?

Mnogim izmed nas je o težavah z duševnim zdravjem še vedno težko govoriti. Pri tem se počutimo ranljive, skrbi nas, kako bodo drugi reagirali na naše probleme. Zato je zelo pomembno, da o težavah z duševnim zdravjem govorimo glasno in brez stigme in s tem odstranimo tabuje. Duševno zdravje je namreč širok pojem, zajema lahko fizično počutje kakor tudi naš notranji svet.

Gastritis

Ena najpogostejših bolezni prebavil v vseh starostnih obdobjih je gastritis. Gre za akutno ali kronično vnetje želodčne sluznice, ki ga lahko povzročajo različni dejavniki.

Kdaj do zdravnika?

Zdravnik na daljavo na podlagi pogovora prek video ali telefonskega klica lahko poda splošne zdravstvene informacije. Toliko bolj je to očitno med posvetom prek video klica, kjer lahko pacienta vidi prek kamere in na podlagi telesnih simptomov oceni, za kakšno (oziroma kako perečo) težavo gre. Vse, kar potrebujete za posvet, je mobilni telefon, računalnik ali tablični računalnik z internetno povezavo.

Težave s suho kožo

Suha koža se pojavlja pri številnih ljudeh, ne glede na starost. Koža je suha zaradi pomanjkanja vode v vrhnjih plasteh in s pravilno nego lahko težave precej omilimo. Več nasvetov vas čaka v prispevku.

Oglas