Kdaj je čas za pulmološki pregled in kako poteka?

Zaradi težav na dihalih ste bili napoteni na pulmološki pregled. Kaj pričakovati od pulmologa, kako pregled poteka in kako nam lahko pulmolog pomaga pri odpravi težav? Več v prispevku.

Virusne in bakterijske okužbe dihal

Ker se sezona prehladov in zimskih obolenj še ni končala, izpostavljamo nekaj pogostih okužb dihal, s katerimi se lahko srečamo tudi letos. Več o tem, katere virusne in bakterijske okužbe dihal poznamo, kako jih zdravimo ter preprečimo, v spodnjem prispevku.

Kronična obstruktivna pljučna bolezen

Kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOBP) je eden najpogostejših vzrokov umrljivosti na svetu. Zakaj pride do KOBP, kako se ji izognemo in kako z njo kakovostno živeti? Več v prispevku.

Astma

Astma je vseživljenjska pljučna bolezen, ki jo včasih lažje, včasih težje nadzorujemo. Več o simptomih astme in o tem, kako jo zdravimo, v spodnjem prispevku.

Rak na pljučih ni le bolezen kadilcev!

Za rakom na pljučih v Sloveniji letno zboli kar 1200 ljudi. Kljub temu da večina oboli zaradi aktivnega ali pasivnega kajenja, lahko prizadene tudi nekadilce. Več o raku na pljučih, kako ga odkrivamo in zdravimo, si lahko preberete v prispevku.

Kakšen vpliv ima kajenje na naše zdravje?

O izkušnjah prenehanja s kajenjem smo že pisali. Za tiste, ki še vztrajate pri kajenju, pa smo v sodelovanju z Žigo Hladnikom, dr. med., spec. družinske medicine, pripravili prispevek o vplivu kajenja na vaše zdravje. Več na povezavi.

Oglas