Ne za vsako figo, niti, ko je skoraj prepozno. K sreči lahko do posveta in mnenja zdravnika dostopamo tudi po digitalnih poteh – na daljavo.

Že od malih nog nas učijo, da je zdravje naše največje bogastvo ter da sta zdrav duh in zdravo telo neločljiva celota. Biti in ostati zdrav pa, sploh v teh časih, ni povsem preprosto. Mimogrede gre lahko kaj narobe. Lahko se pojavijo težave in bolečine, ki nas postavljajo pred dilemo, ali obiskati zdravnika, ali pa si preprosto pomagati sami z domačimi recepti in ukrepi. Kar morebiti ni najboljša poteza.

Ste morda tudi vi med tistimi, ki stalno prelagajo obisk osebnega zdravnika – pogosto z izgovorom, da preprosto ne morete uskladiti termina obiska z vsakodnevnimi obveznostmi? Ali pa ste se znašli v negotovi situaciji, ko bi čim prej rabili informacijo in strokoven nasvet zdravnika, saj bi tako potrdili ali ovrgli lastno teorijo o bolezni in nje zdravljenju?

Zdravnik na daljavo – hitro do posveta in strokovnega mnenja

Če kaj, potem nas je pandemija zadnjih let naučila, da se da marsikaj postoriti na daljavo. Tehnološki napredek na področju komuniciranja in izmenjave informacij je v zadnjih letih doživel razcvet. Ne le v poslovnem svetu, temveč tudi pri ohranjanju stikov ljudi. Tovrstne inovacije so pomembno vlogo dobile tudi v zdravstvu, saj zdravnikom omogočajo hitrejšo obravnavo pacientov in podporo pri reševanju različnih zdravstvenih težav – celo na daljavo.

Dejstvo je, da zdravnik tudi na daljavo in na podlagi pogovora prek video ali telefonskega klica že lahko poda splošne zdravstvene informacije. Toliko bolj je to očitno med posvetom prek video klica, kjer lahko pacienta vidi prek kamere in na podlagi telesnih simptomov oceni, za kakšno (oziroma kako perečo) težavo gre. Vse, kar potrebujete za posvet, je mobilni telefon, računalnik ali tablični računalnik z internetno povezavo. In, seveda, ustrezno zavarovanje – takšno, ki vsebuje ustrezno zdravstveno asistenco. Asistenca, poimenovana Zdravnik na daljavo, je del ponudbe Zavarovalnice Sava in partnerskega podjetja Medifit. Lahko jo enostavno dodate osebnim zavarovanjem, Premoženjskemu zavarovanju Dom in Življenjskemu zavarovanju Moj življenjski plus.

 

Če boste nato zaradi bolezni ali poškodbe potrebovali posvet z zdravnikom splošne medicine, se lahko na pogovor z zdravnikom dogovorite na brezplačni telefonski številki ali prek spletnega obrazca, termin pa boste predvidoma dobili že naslednji delovni dan. Trenutne izkušnje kažejo, da ta storitev deluje praktično brez čakalnih vrst, zdravniki pa nasvete delijo med 6. in 22. uro vse dni v letu, tudi med vikendi in prazniki. Dodatna dobra novica je, da število in dolžina posvetov nista omejena, pokličete lahko celo iz tujine, »krita« pa so vsa nenujna zdravstvena stanja, tudi predhodno obstoječe oz. stare zdravstvene težave. V okviru posveta na daljavo pridobljena pisna diagnoza pa zadostuje za napotitev na nadaljnje specialistične preglede, če jih bolnik potrebuje.

Poskrbite za svoje zdravje

Že res, da za lastno zdravje največ storimo sami, z zdravim načinom življenja, a nesreče in nezgode, tako kot virusi, ne počivajo. Včasih gre pač kaj narobe in če se vam zalomi na področju zdravja, je zdravnik pravi naslov.

Drži tudi, da obravnava na daljavo ne bo nikoli povsem zamenjala obravnave v živo, je pa takšna obravnava pacienta v določenih primerih zelo smiselna in uporabna. Zato bodite pozorni na simptome in ne odlašajte z obiskom zdravnika, sploh danes, ko so zdravniki dostopni tudi iz udobja domačega kavča. Posvet z zdravnikom na daljavo je nadvse priročen ne le za tiste, ki jim primanjkuje časa, ampak tudi za vse, ki se iz različnih razlogov ne želijo izpostavljati (drugim virusom) v čakalnicah in ordinacijah. Na kakršnakoli vprašanja bodo z veseljem odgovorili tudi svetovalci Zavarovalnice Sava na brezplačni številki 080 19 20.

Več o zdravniku na daljavo si lahko preberete tukaj.

Asistenčna storitev Zdravnik na daljavo je namreč namenjena vsem osebam, starim 16 ali več let, ki bi si želele zagotoviti neomejen dostop do zdravnika splošne/družinske medicine. Še več, ob ustreznem zavarovanju lahko asistenco Zdravnik na daljavo koristi ne le zavarovanec temveč tudi njegovi družinski člani. 

Knjige

POGREŠATE ŠE KAKŠNE VSEBINE?

Uredništvo portala ČakalneDobe.si z veseljem prisluhne vašim željam. Če na portalu še ni objavljene vsebine, ki vas zanima, nam jo lahko predlagate s klikom na gumb.

Predlagajte vsebine

ZAPRI ×