MCCZ – Medicinski center celostnega zdravljenja

Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana
Kontakte in urnike naročanja na posamezno storitev si oglejte s klikom na eno izmed enot izvajalca spodnjega seznama.

Predstavitev MCCZ

MCCZ

Medicinski center celostnega zdravljenja je sodobno opremljena zasebna samoplačniška zdravstvena ustanova. V centru deluje širok nabor dejavnosti, s katerimi sledijo sodobnim doktrinam na posameznih področjih.

Vrhunska strokovna ekipa, ki je srce medicinskega centra, skrbi, da so stranke v najboljših rokah. Posebno pozornost posvečajo sproščenemu ambientu in odprti komunikaciji. Znanje, strokovnost, učinkovitost in skrb za pacienta so načela, ki stranki zagotavljajo nevsiljivo obravnavo po meri.

Poslanstvo klinike je celostno obravnavanje in zdravljenje vsakega pacienta. Obenem želijo spodbuditi upanje v zdravje in dobro počutje, tako da s pomočjo klinične prakse, izobraževanja in raziskav pacientu zagotavljajo najboljšo oskrbo.

Njihova primarna osredotočenost je namenjena potrebam vsakega posameznega pacienta.

Zakaj se naročiti na pregled v MCCZ?

Izberi storitev in se naroči na pregled ali preiskavo

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeno storitev. V prvem koraku izberete ambulanto, nato izberete storitev. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Zdravljenje v centru MCCZ

Ambulanta za ginekologijo MCCZ

Ambulanta za
ginekologijo

V MCCZ izvajamo samoplačniške ginekološke in porodniške preglede, brise materničnega vratu, ultrazvočne preiskave, presejalne teste za ugotavljanje kromosomskih napak pri plodu in svetujemo ter napotujemo na teste NIPT, NIFTY, Horizon, Harmony, Panorama. 

Opravljamo diagnostiko zgodnjih oblik raka na materničnem vratu: kolposkopske (mikroskopske) preglede materničnega vratu in biopsijo (odščip) spremenjenega tkiva za histološko preiskavo.

Ambulanta za diagnostiko

Ambulanta za diagnostiko pri
onkoloških bolnikih

Smo eksluzivni zastopnik za podjetje Research Genetic Cancer Centre, Švica. Nudimo svetovanja in pomoč onkološkim bolnikom, ki iščejo in želijo najbolj personalizirano zdravljenje.

Podjetje R.G.C.C. je specializirano za področje medicinske genetike, katera obsega genetiko raka, kemosenzibilnost ter raziskave in razvoj v farmacevtski industriji.Testi so namenjeni osebam z akutno maligno diagnozo, ki želijo več informacij o možnostih zdravljenja vključno z naravnimi ekstrakti. 

Ambulanta za intravenozno terapijo nutrientov

Ambulanta za vitaminske terapije

Mayerjev koktajl je intravenozna infuzija nutrientov, ki pripomore k izboljšavi imunskega sistema in hitrejši regeneraciji organizma. Terapija nam omogoča, da so hranila, ki jih dovajamo, maksimalno izkoriščena, kar pri peroralni uporabi ni mogoče doseči.
Takšna aplikacija je zaželena pri ljudeh, ki imajo oslabljen imunski sistem, čutijo utrujenost, so izčrpani, pri izgorelosti, po daljših fizičnih naporih ali bodisi kot preventiva pred sezonskimi viroznimi obolenji. Terapija nutrientov je namenjena vsem, ki želijo nekaj narediti za svoje zdravje. Na osnovi zdravniškega posveta in laboratorijske analize, vam določimo primerno personalizirano terapijo.

Ambulanta za nevrologijo

Ambulanta za
nevrologijo

V nevrološki ambulanti MCCZ izvajamo diagnostično dejavnost bolezni osrednjega in perifernega živčevja, živčno-mišičnega stika in mišic.

Opredelitev nevroloških težav, ki se lahko kažejo kot:

  • motnje gibanja (Parkinsonizem; prekomerni in moteči zgibki  – distonije, horeja, mioklonizmi, tresavica, tiki; motnje mišične koordinacije; mišične oslabelosti zaradi bolezni možganov, hrbtenjače, živčno-mišičnega stika in mišic);
  • občasne in nenadne nevrološke motnje, : epilepsija; glavoboli, izgube zavesti, vrtoglavica;
  • motnje občutkov (vid, sluh, okus, vonj, bolečinski sindromi, motnje  kožnih občutkov, motnje ravnotežja);
  • motnje višjih  miselnih in spominskih funkcij in razpoloženja: demenca, motnje spomina, orientacije, pozornosti, brezvoljnost;
  • motnje avtonomnih funkcij: pretirano znojenje, izgube zavesti.

Ambulanta družinske medicine

V samoplačniški ambulanti družinske medicine celostno obravnavamo različne zdravstvene težave ljudi s poudarkom na indivdualnem pristopu. Za bolnika si vzamemo čas, ga poslušamo, opravimo klinični pregled, po potrebi pregledamo zdravstveno dokumentacijo in upoštevamo vse dejavnike tveganja, ki so morebiti prisotni.

V ambulanti poseben poudarek posvečamo ljudem s kroničnimi bolečinami: v hrbtenici, ljudem po poškodbah kolen in ramen,.. Gre za sodelovanje zdravnika in kineziologa. Vsakega bolnika sprejme v obravnavo zdravnik, se z njim pogovori o težavah, klinično pregleda, nato pa presodi in usmeri v nadaljno kombinirano obravnavo: vodeno kineziološko obravnano  z namenom okrepiti mišice in zmanjšati bolečino, po presoji zdravnik naredi tudi akupunkturno obravnavo oz. odredi in predpiše medikamentozno terapijo.

Cilj obravnave je bolnikom izboljšati kakovost življenja in gibanja, zmanjšati bolečine, okrepiti mišice in nenazadnje naučiti bolnika, kako si lahko v vsakodnevnem življenju pomaga sam. 

Ambulanta za estetiko in PRP

Ambulanta za
PRP

PRP (ang. Platelet Rich Plasma)  je plazma bogata s trombociti. PRP je naravna in varna metoda, pridobljena iz naše lastne krvi. Odvzamemo vam epruveto venske krvi, ki se nato v posebni aparaturi centrifugira. Na ta način se loči koncentrirana krvna plazma s trombociti (krvne ploščice), od ostalih celic. Zelo pomembno pri PRP metodi je, da so epruvete kvalitetne, saj le tako lahko proizvedemo visoko koncentracijo trombocitov. Zato v našem centru uporabljamo profesionalne PRP epruvete, ki dokazano proizvedejo kvalitetno plazmo.

Ambulanta za estetiko

Ambulanta za
estetiko

Ponujamo številne estetske storitve, ki vključujejo tretmaje obraza, telesa in lasišča

HydraFacial: To je tretma obraza, ki združuje čiščenje, piling, izvleček in hidratacijo kože. HydraFacial je neinvaziven postopek, ki zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate.
Radiofrekvenca: Tretma, ki se uporablja za učvrstitev in glajenje kože. S pomočjo radiofrekvenčne energije se spodbudi proizvodnja kolagena in elastina, kar prispeva k zmanjšanju gub in izboljšanju videza kože.
Lash lift: Tretma, ki se uporablja za oblikovanje naravnih trepalnic, brez potrebe po podaljških. Pri lash liftu se naravne trepalnice oblikujejo s pomočjo posebne tehnike, ki dvigne in podaljša trepalnice.
Maderoterapija: To je tehnika masaže, ki se izvaja s pomočjo lesenih valjčkov. Maderoterapija pomaga zmanjšati celulit, izboljšati cirkulacijo, odpraviti toksine in zmanjšati napetost v mišicah.
Kislinski piling: Gre za tretma, ki se uporablja za izboljšanje teksture in videza kože. Pri kislinskem pilingu se uporabljajo kisline, ki odstranjujejo odmrle kožne celice in spodbujajo obnovo kože. Pilingi se lahko izvajajo na obrazu, vratu in dekolteju.

Ambulanta za estetiko in PRP

Ambulanta za
lepotno estetiko

Estetska plastična kirurgija se osredotoča na izboljšanje videza in vključuje tako kirurške kot nekirurške postopke. Pred vsakim estetskim posegom je bistvenega pomena razumevanje unikatne perspektive vsakega posameznika, zato je iskren pogovor med plastičnim kirurgom in pacientom najpomembnejša naloga pred samo odločitvijo o izbiri estetskega posega. Interpretacija pacientovih želja in pričakovanj zahteva od specialista veliko strokovnega znanja, bogatih izkušenj in odprte komunikacije. V naši kliniki vam bodo specialisti z veseljem prisluhnili in pomagali na poti do zadovoljnejših vas.

hernija diska

Ambulanta za nevroradiologijo -
hernijo diska

Za zdravljenje hernije diskusa je bilo dolgo časa  na voljo le konzervativno zdravljenje z zdravili in operativno zdravljenje. Minimalno invazivna perkutana metoda z uporabo DiscoGel®-a, pa je lahko primerna tudi za tiste, ki morebiti še niso kandidati za operativno zdravljenje.

DiscoGel® je sterilna, viskozna raztopina iz gela etilnega alkohola.

Temelji na dejstvu, da zaradi prekomerno povišanega pritiska znotraj diskusa pride do utesnitve živca. Injiciranje DiscoGel®-a v diskus povzroči znižanje pritiska zaradi kemijske razgradnje, kar omogoči povrnitev diskusa nazaj v naravni položaj in s tem hitro sprostitev utesnjene živčne korenine. Posledica zmanjšanega mehanskega pritiska in vnetja vodi v sprostitev živčne korenine, kar postopoma odpravi bolečino.

Specialisti

asist. dr. Sebastjan Merlo, dr. med.

asist. dr. Sebastjan Merlo,
dr. med.

specialist ginekologije in porodništva

Aleksander Merlo, dr. med.,

Aleksander Merlo,
dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić

izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić,
dr. med.

specialistka ginekologije in porodništva

Doc. dr. Andreja Trojner Bregar

Doc. dr. Andreja Trojner Bregar,
dr. med

ginekologinja

mag. Stanko Pušenjak, dr. med.

mag. Stanko Pušenjak,
dr. med.

specialist ginekologije in porodništva

Simona Kramar Jaki,
dr. med.

specialistka družinske medicine

Prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med.

Prof. dr. Zvezdan Pirtošek,
dr. med.

redni profesor nevrologije in predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani

Ambulanta za Ginekologijo – MCCZ

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Specialistična obravnava žensk s povdarkom na obravnavi stanj povezanih z reproduktivnimi organi.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Preiskava s katero zdravnik preko upogljive cevke, ki jo vstavi skozi zadnjik, opravi pregled notranjosti debelega in končnega dela tankega črevesa.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za Manualno terapijo – MCCZ

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Z neinvazivnimi terapevtskimi metodami, kot so aktivno in pasivno razgibavanje, hlajenje, segrevanje, masaža, električna stimulacija in druge, fizioterapevti odpravljajo ali zmanjšujejo bolečino, gibalno oviranost ali poškodbo.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za diagnostiko – MCCZ

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za estetiko – MCCZ

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za nevrologijo – MCCZ

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Specialistična obravnava bolnikov z boleznimi živčevja in mišic.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za lepotno estetiko – MCCZ

Ambulanta nima znanih storitev. Za več informacij se obrnite na izvajalca.
Preverite delovni čas in kontakt >

Ambulanta za PRP – MCCZ

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

NE na napotnico:
DA samoplačniško:
NE na napotnico:
DA samoplačniško: