fizioterapija ternas

Spoznaj fizioterapijo in rehabilitacijo TERNAS

Fizioterapija Ternas izvaja posamezniku prilagojeno fizioterapevtsko obravnavo, ki jo po potrebi razširi tudi na zdravnike specialiste, kineziologe in druge strokovne sodelavce.

Glavni cilj fizioterapevtske ambulante Ternas je zdravljenje gibalnega sistema. Specializirani fizioterapevti na podlagi kliničnega pregleda ocenijo, ali je poleg fizioterapije v zdravljenje treba vključiti tudi strokovnjake z drugih področij zdravstva, kot so:

  • medicina: ortopedija, medicina dela in športa, travmatologija, plastična kirurgija, dentalna medicina, ginekologija, nevrokirurgija, radiologija,
  • kineziologija in športno treniranje;
  • klinična psihologija in psihoterapija;
  • prehrana in nutricionizem.

Naša področja dela

Fizioterapevtski pregled

Fizioterapevtski pregled

Fizioterapevtska obravnava je postopek, ki se začne z opazovanjem posameznika ob prihodu v fizioterapevtsko ambulanto. Nadaljuje se z anamnezo (pogovorom) o posameznikovih težavah in s pregledom obstoječe dokumentacije (zdravniški izvidi, poročila in podobno). Sledi začetni klinični pregled, s katerim opredelimo težave in določimo delovno diagnozo.

Manualna
terapija

Manualno terapijo sestavljajo različne metode in tehnike dela. Že njeno ime pove, da gre za neinvazivno terapijo z rokami. Postopek manualne terapije se začne s pogovorom in kliničnim pregledom, kjer fizioterapevt ugotovi, katere manualne metode bo uporabil za zdravljenje. Vsaka terapija je prilagojena posameznikovim potrebam, saj samo pravilno sestavljena kombinacija različnih tehnik prinese najboljše rezultate.

Fizioterapevtska obravnava

Fizioterapevtska obravnava je postopek, ki se začne z opazovanjem posameznika ob prihodu v fizioterapevtsko ambulanto. Nadaljuje se z anamnezo (pogovorom) o posameznikovih težavah in s pregledom obstoječe dokumentacije (zdravniški izvidi, poročila in podobno). Sledi začetni klinični pregled, s katerim opredelimo težave in določimo delovno diagnozo.

UDARNI GLOBINSKI VALOVI

Udarni globinski valovi

Fizioterapija in rehabilitacija TERNAS uporablja dva tipa udarnih valov: radialni in fokusni. Radialni udarni globinski valovi delujejo na podlagi pnevmatskega sistema, ki s stisnjenim zrakom prek medija dovajajo nizkofrekvenčne akustične impulze.
Fokusni udarni valovi so prav tako akustični, le da ta način izvajanja omogoča prenos energije v fokusirano območje, globlje od glave aparata. 

Fizioterapija v ginekologiji in zdravje žensk

Fth. v ginekologiji in zdravje žensk

Fizioterapija za zdravje žensk se osredotoča na različne ginekološke težave v obdobju nosečnosti, po porodu in v času menopavze. Fizioterapevtska obravnava je usmerjena predvsem v preprečevanje in zmanjševanje bolečin, pravilno držo in mehaniko gibanja, obravnavo pooperacijskih brazgotin ter diastazo rektusov (razmika trebušnih mišic). 

Kinezioterapija

Kinezioterapija

Kinezioterapija je metoda rehabilitacije, pri kateri se kot osnovno sredstvo zdravljenja uporablja gibanje. Namenjena je posameznikom s funkcionalnimi asimetrijami, ki nastanejo zaradi poškodb gibalnega aparata ali kot posledica kroničnih obolenj.
Program kinezioterapije se izvaja individualno in je vedno prilagojen posamezniku glede na njegovo zdravstveno stanje, zmogljivost ter vrsto indikacije.

Visokoenergijski terapevtski laser

Visokoenergijski terapevtski laser

Visokoenergijski terapevtski laser prodira v globino obravnavanega predela in s tem omogoča učinkovito protibolečinsko ter protivnetno delovanje. Z visoko izhodno energijo ima biostimulativen in fotokemičen učinek, kar pospešuje proces zdravljenja ter regeneracije obravnavanega tkiva.

Suho iglanje

Suho
iglanje

Suho iglanje je protibolečinska fizikalna tehnika dela, ki temelji na zbadanju miofascialnih mišičnih točk s tankimi iglami. Pri suhem iglanju se ne uporabljajo farmacevtske učinkovine ali zdravila. Tehnika zbadanja je samostojna ali komplementarna z drugimi tehnikami dela, na primer z manualno terapijo, kinezioterapijo, nevromišičnimi trakovi in masažo.

Kdo vse ti bo pomagal?​

Glavno vodilo našega dela je celostna in strokovna terapevtska obravnava posameznika, prilagojena njegovim potrebam ter zmožnostim, z namenom lajšanja bolečine in izboljšanja kakovosti življenja. 

Ali Nassib

Ali Nassib

Laura Leitgeb

Laura Leitgeb

Vesna Modic

Vesna Modic

Alja Tovornik

Alja Tovornik

Naročite se

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

12 storitev

Specialistične ambulante

Z neinvazivnimi terapevtskimi metodami, kot so aktivno in pasivno razgibavanje, hlajenje, segrevanje, masaža, električna stimulacija in druge, fizioterapevti odpravljajo ali zmanjšujejo bolečino, gibalno oviranost ali poškodbo.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:
Redno Hitro Zelo H. Samoplačniško
Fizioterapevtska obravnava
NE
DA
Globinski udarni valovi
NE
DA
Suho iglanje
NE
DA
Fizioterapija v ginekologiji
NE
DA
Manualna terapija
NE
DA
Fizioterapevtski pregled
NE
DA
Kinezioterapija
NE
DA
Visokoenergijski terapevtski laser
NE
DA
Terapevtska masaža
NE
DA
Mikrovalovna diatermija
NE
DA
Bownova terapevtska masaža
NE
DA
Nevromišični taping
NE
DA
Informacije o čakalnih dobah so pridobljene iz javno dostopnih uradno objavljenih podatkov in so zelo okvirne - odvisne so namreč od trenutnih razmer oziroma povpraševanja po storitvi. Poleg tega je objavljeni podatek lahko starejši od 30 dni. Za točnost objavljenih podatkov na dan, ko potrebujete zdravstveno storitev torej ne moremo odgovarjati.

NATANČEN PODATEK O ČAKALNI DOBI LAHKO PRIDOBITE IZKLJUČNO NEPOSREDNO PRI IZVAJALCU, KO STORITEV POTREBUJETE.