Venula – Specialistična ambulanta za krčne žile

Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana
Kontakte in urnike naročanja na posamezno storitev si oglejte s klikom na eno izmed enot izvajalca spodnjega seznama.

Venula - specialistična ambulanta za krčne žile in žilno kirurgijo

venula

Asist.dr. Matej Makovec, dr.med., specialist žilne in splošne kirurgije opravlja posege na ožilju že več kot 20 let.

Lasersko operira krčne žile v ambulanti
Venula, posege na arterijah pa opravlja v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.
Težave z venami se pri bolnikih kažejo kot težke, utrujene noge, otekanje nog in srbečica.
Težave z arterijami pa se kažejo kot bolečine v nogah, nezmožnost hoje, mrtvine na koži.

Tako pri težavah z arterijami, kakor venami se lahko pojavijo rane, ki se slabo ali ne celijo. Bolnik, pri kateremu sumimo na žilno obolenje potrebuje najprej pregled in ultrazvočno Dopplersko preiskavo žil. Slednjo lahko opravite pri nas v Diagnostičnem centru Murgle v Ljubljani, ki se nahaja tik ob avtobusni postaji LPP, avtobus številka 1, Mestni Log. Parkirišče ob Diagnostičnem centru Murgle pa je 2 uri brezplačno.

Pri pregledu ožilja uporabljamo najsodobnejši ultrazvočni aparat podjetja Samsung. Zdravniki pridobivajo nova znanja s področja žilnih obolenj doma in v tujini ter objavljajo prispevke  in članke v domačih in tujih revijah. Bolnike zdravimo glede na težo obolenja na različnih lokacijah. Največ bolnikov ima težave s krčnimi žilami in jih lasersko zdravimo v Venskem medicinskem centru Proderma, Leskoškova 9D, Ljubljana (naprej od BTC). Bolnike z obolenji arterij pa zdravimo v bolnišnici na napotnico.

Zdravljenje v ambulanti Venula

zdravljenje krčnih žil

Pregledi v ambulanti Venula

Pri naročilu na pregled vam priznamo 10% popust. 

V ambulanti Venula se posvečajo celovitemu zdravljenju in odpravljanju težav s krčnimi žilami. Med pomembnimi postopki, ki jih izvajajo v ambulanti Venula, so ultrazvočni pregledi žil.

Ultrazvočni pregled žil je neboleč in neinvaziven postopek, ki se izvaja s pomočjo ultrazvočnega aparata. Pregledi so ključnega pomena za oceno stanja vaših ven in arterij. Z uporabo ultrazvoka zdravniki lahko natančno določijo stopnjo oziroma resnost bolezni, kar omogoča načrtovanje ustrezne terapije.

Pri pregledih z ultrazvokom se lahko ugotovi prisotnost krvnih strdkov, venske insuficience, razširjenih ven in drugih težav s krvnimi žilami. Zdravniki v ambulanti Venula ocenijo stanje vaših ven in arterij ter svetujejo najboljši način zdravljenja.

Ultrazvočni pregled žil je pomemben tudi pri spremljanju učinkovitosti terapije. S tem pregledom se lahko preveri, ali se stanje vaših ven in arterij izboljšuje ali poslabšuje. Tako lahko zdravniki v ambulanti Venula pravočasno ukrepajo in prilagodijo terapijo.

operacija krčnih žil

Posegi v ambulanti Venula

Pri naročilu na pregled vam priznamo 10% popust. 

V ambulanti Venula se izvajajo naslednje operacije:

  • Endovenska laserska ablacija: s tem postopkom se prizadeta vena uniči z uporabo laserskega žarka. Postopek se izvaja ambulantno in traja približno 45 minut. Prednost tega postopka je, da gre za minimalno invazivno operacijo, ki ne zahteva velikih rezov, kar posledično zmanjša tveganje za okužbe in brazgotine.
  • Radiofrekvenčna ablacija: s tem postopkom se z uporabo radiofrekvenčne energije uniči prizadeto veno. Postopek se izvaja ambulantno in traja približno 30 minut. Tudi ta postopek je minimalno invaziven, kar pomeni, da se po posegu hitro okrevate in se lahko vrnete k svojim vsakodnevnim dejavnostim.
  • Klasična operacija krčnih žil: to je klasična operacija, ki se izvaja pri bolj naprednih primerih krčnih žil. Postopek vključuje odstranitev prizadete vene skozi večji rez. Postopek traja približno 2-3 ure in zahteva nekaj dni bolniškega staleža.

V ambulanti Venula se operacije izvajajo s pomočjo najnaprednejše opreme in tehnologije. Strokovnjaki se pred operacijo posvetujejo z vsakim pacientom in pojasnijo celoten postopek ter tveganja, ki so povezana s posegom. Po operaciji sledi okrevanje, ki ga strokovnjaki spremljajo in zagotavljajo ustrezno nego ter pomoč pri rehabilitaciji.

Zdravniki v ambulanti Venula

Asist.dr. Matej Makovec, dr.med., specialist žilne in splošne kirurgije

Asist.dr. Matej Makovec, dr.med.

specialist žilne in splošne kirurgije

Dr. Matija Zupan, dr.med., specialist nevrolog

Dr. Matija Zupan, dr.med.

specialist nevrolog

Venula – ambulanta za krčne žile

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Ultrazvočna preiskava, s katero želimo ugotoviti stanje globokih in povrhnjih ven, pretočnost krvi ter poiskati morebitno prisotnost strdkov ali mesto zožitve.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda, ki se uporablja za ugotavljanje bolezenskih procesov v notranjih organih, na žilah, v mišicah ali kitah.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Kronično obolenje ven nastopi, ko žile v nogah izgubijo svojo prožnost, saj venske zaklopke niso več tako učinkovite pri svojem delu. Posledično pride do obratnega toka krvi in zastoja venske krvi v spodnjih okončinah.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Specialistična obravnava bolnikov z boleznimi živčevja in mišic.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Venula – ambulanta za krčne žile – posegi

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Kronično obolenje ven nastopi, ko žile v nogah izgubijo svojo prožnost, saj venske zaklopke niso več tako učinkovite pri svojem delu. Posledično pride do obratnega toka krvi in zastoja venske krvi v spodnjih okončinah.

NE na napotnico:
DA samoplačniško: