Ambulanta ZDRAVJE, zdravstvene storitve, d.o.o.

Pot k izviru 6, 1000 Ljubljana
Kontakte in urnike naročanja na posamezno storitev si oglejte s klikom na eno izmed enot izvajalca spodnjega seznama.

Ambulanta Zdravje

Pot k izviru 6, 1000 Ljubljana

V Ambulanti ZDRAVJE zaupajte svoje zdravje vrhunskim specialistom.

Ambulanta ZDRAVJE je specialistični center za žilno kirurgijo, ortopedijo, ultrazvočno in RTG diagnostiko ter dermatologijo in laser. Naše vodilo je osebni pristop do pacienta in njegovih zdravstvenih težav. Z ekipo strokovnih in uveljavljenih zdravnikov specialistov pacientu prisluhnemo in ga slišimo z željo, da bi lahko zagotovili celovito obravnavo in vrhunsko zdravstveno oskrbo od diagnoze do zaključka zdravljenja.

Smo izvajalec zdravstvene dejavnosti izven javne zdravstvene službe, zato storitev ne opravljamo na napotnico. Vse storitve so samoplačniške.

V Ambulanti ZDRAVJE zaupajte svoje zdravje vrhunskim specialistom.

Ambulanta ZDRAVJE je specialistični center za žilno kirurgijo, ortopedijo, ultrazvočno in RTG diagnostiko ter dermatologijo in laser. Naše vodilo je osebni pristop do pacienta in njegovih zdravstvenih težav. Z ekipo strokovnih in uveljavljenih zdravnikov specialistov pacientu prisluhnemo in ga slišimo z željo, da bi lahko zagotovili celovito obravnavo in vrhunsko zdravstveno oskrbo od diagnoze do zaključka zdravljenja.

Smo izvajalec zdravstvene dejavnosti izven javne zdravstvene službe, zato storitev ne opravljamo na napotnico. Vse storitve so samoplačniške.

Naše storitve

Naši strokovni in uveljavljeni zdravniki specialisti izvajajo številne specialistične preglede s področja ortopedijefiziatrije, travmatologijesplošne kirurgije in dermatologije. Nudimo tudi kakovostne diagnostične preiskave z rentgenom (RTG) in ultrazvokom (UZ), različne laserske ter kirurške posege. Naši specialisti vam bodo pomagali, da boste lahko čim prej zaživeli bolj kakovostno, z manj bolečinami in brez nelagodja.

V Ambulanti ZDRAVJE nudimo specialistične preglede pri specialistih kirurgije, ki se posvečajo predvsem zdravemu ožilju nog. Poleg specialističnih pregledov z ultrazvočno diagnostiko izvajamo vse operacijske posege na venskem ožilju nog.
 • Imate utrujene in boleče noge?
 • Vam noge zatekajo?
 • Imate vidne žile, ki vas motijo in izstopajo?
 • Vas motijo drobne modrikaste kapilare in bi jih radi odstranili?
Vse to so znaki bolezni krčnih žil. Bolezen se začne z vizualno motečimi, metličasto razpredenimi kapilarami, ki prosevajo skozi kožo, ali z nekaj izstopajočimi žilami. Pozneje pacienti opazijo otekanje gležnjev in goleni, noge pa postanejo boleče in težke. Ko bolezen močno napreduje, se na koži pojavijo razjede, ki pomenijo nepopravljive posledice. Čas je pri bolezni krčnih žil torej ključnega pomena, zato je pomembno, da že pri prvih znakih poiščete pomoč. Pomembno je, da poiščete zdravnika, ki vam bo svetoval in predstavil nekatere preproste ukrepe za samopomoč, obenem pa je dobro, da se s specialistom posvetujete o možnosti reševanja težave z operacijo. Diagnostične storitve venskega ožilja nog v Ambulanti ZDRAVJE opravljajo specialisti Tamara Klarić, dr. med.Ana Slana, dr. med. in Primož Praček, dr. med., ki z bogatimi, tudi mednarodnimi izkušnjami sodijo med najboljše strokovnjake v Sloveniji. Tamara Klarić usposablja slovenske in tuje zdravnike za uporabo sodobne laserske opreme Fotona. Specialist bo:
 • opravil vse potrebne preiskave,
 • svetoval o poteku zdravljenja ožilja,
 • sestavil načrt zdravljenja,
 • predlagal, kateri operativni poseg je za vas najprimernejši in kdaj ga je smiselno opraviti.
V Ambulanti ZDRAVJE za zdravljenje uporabljamo minimalno invazivne metode zdravljenja. Ambulantni posegi se opravljajo v lokalni anesteziji, brez hospitalizacije, in omogočajo hojo oziroma lažje dnevne aktivnosti takoj po posegu. V roku 10 do 14 dni pa se lahko že vrnete k vsem vsakdanjim aktivnostim. Najpogosteje v ambulanti izvajamo UZ Doppler pregled venskega ožilja nog, sklerozacijo in minimalno invazivno endovensko lasersko ablacijo žil EVLA.

Spremljamo vas od prvega specialističnega pregleda do zaključene rehabilitacije po opravljenih posegih.

V Ambulanti ZDRAVJE obravnavamo vse težave s kostno-mišičnim sistemom. Svetujemo rekreativnim in profesionalnim športnikom ter pomagamo, ko je gibanje telesa zaradi bolečin omejeno.
 • Imate težave z bolečinami v sklepih?
 • Ste si poškodovali koleno, kolk, hrbtenico ali ramena?
 • Vas bolečine motijo pri vsakodnevnih opravilih?
 • Vas bolečina ovira pri športnih aktivnostih?
Pomagamo vam pri dalj časa trajajočih bolečinah ali nenadnih poškodbah mišic in sklepov. V Ambulanti ZDRAVJE vas bodo uveljavljeni specialisti, brez čakalnih dob, pregledali in svetovali o nadaljnjih korakih zdravljenja. Pri organizaciji in izvedbi fizioterapije, operativnega zdravljenja ter postoperativni rehabilitaciji smo hitri in učinkoviti, brez čakalnih dob. Našo ekipo sestavljajo priznani strokovnjaki: dr. Bogdan Ambrožičmag. travm. Iztok Pilihdr. Martin Zorkodoc. dr. Vladimir Senekovič in doc. dr. Klemen Stražar. Ob obisku bodo naši specialisti:
 • opravili specialistični pregled z osnovno RTG diagnostiko,
 • pregledali obstoječo zdravstveno dokumentacijo,
 • svetovali naslednje korake zdravljenja.
Najpogosteje izvajamo prvi specialistični pregled RTG slikanjemblokade in zdravljenje z aktivirano trombocitno plazmo (PRP).

Pogoste in redke dermatološke težave niso ovira. V Ambulanti ZDRAVJE vas obravnavamo natančno in celostno, brez čakalnih dob.

Naša dermatološka ambulanta se lahko pohvali z izkušeno interdisciplinarno ekipo, ki jo sestavljata specialistka splošne kirurgije in specialistka dermatovenerologije.
 • Imate kožna znamenja in vas skrbi, da so nevarna?
 • Vas motijo bradavice in podobni kožni izrastki?
 • Vas motijo hiperpigmentacije na obrazu in bi se jih radi znebili?
 • Vas koža srbi, je suha in nastajajo rane?
 • Ste opazili spremembe na lasišču in nohtih?
Vsakršno težavo s kožo, naj bo zdravstvene ali estetske narave, je treba pregledati pri zdravniku specialistu dermatologije. Naši uveljavljeni specialistki Ana Slana, dr. med., in Tamara Klarić, dr. med., vam bosta nudili strokovno pomoč na področju diagnosticiranja kožnih težav in sprememb ter njihovega odstranjevanja. Ob prvem obisku lahko pričakujete:
 • specialistični pregled težav s kožo,
 • dermatoskopijo,
 • svetovanje o najboljšem načinu zdravljenja bolezni kože,
 • odstranitve kožnih sprememb ter kožnih in podkožnih tvorb glede na vrsto in obseg.
Posege in odstranitve opravljamo v sodobno  opremljeni operacijski sobi. Posege opravljamo ambulantno, brez hospitalizacije in v lokalni anesteziji. Okrevanje je tako neboleče in hitro, brez dodatnih odsotnosti z dela ali omejitev aktivnosti.

Prvi korak v procesu zdravljenja je vedno kakovostna in jasna diagnostika.

V Ambulanti ZDRAVJE naši specialisti opravijo:
 • številne preglede z ultrazvokom (UZ),
 • rentgensko (RTG) slikanje skeleta,
 • RTG pljuč,
 • klinične specialistične preglede s področja ortopedije, flebologije in dermatologije.
Smiselno je, da nekatere preiskave opravite preventivno in tako preprečite nastanek morebitnih bolezni. Odlična preventivna preiskava je UZ pregled, saj je neinvaziven, hiter in neboleč, obenem pa dá takojšnjo sliko o stanju notranjih organov.
 • Potrebujete posvet pri specialistu ob težavah s sklepi in mišicami, ožiljem ali kožo?
 • Se želite prepričati, da je vaše ožilje zdravo ali pa imate povečano tveganje za nastanek ateroskleroze?
 • Bi radi opravili preventivni neinvazivni UZ pregled in se prepričali, da je z vašimi notranjimi organi vse v najlepšem redu?
 • Vas zanima, ali imate zamaščena jetra in ali je vaša trebušna slinavka zdrava?
Ultrazvočno diagnostiko opravljamo na vseh notranjih organih (jetra, ledvica, trebušna slinavka, ščitnica …), pri ultrazvoku ožilja pa uporabljamo tudi Doppler ultrazvok, ki še dodatno prikazuje pretok krvi in jasno pokaže, kakšen je morebitni obseg težav vašega ožilja. Ob pregledu prejmete:
 • kakovosten in jasen izvid preiskave,
 • pojasnilo identificiranih zdravstvenih težav,
 • svetovanje o naslednjih korakih zdravljenja ali
 • napotitev na dodatno diagnostiko (MR, CT …).
V naši ekipi izvaja UZ in RTG diagnostiko specialistka radiologije Olivera Pečanac, dr. med..

Naše storitve

V Ambulanti Zdravje naši strokovni in uveljavljeni zdravniki specialisti izvajajo številne specialistične preglede s področja ortopedijefiziatrije, travmatologijesplošne kirurgije in dermatologije. Nudimo tudi kakovostne diagnostične preiskave z rentgenom (RTG) in ultrazvokom (UZ), različne laserske ter kirurške posege. Naši specialisti vam bodo pomagali, da boste lahko čim prej zaživeli bolj kakovostno, z manj bolečinami in brez nelagodja.

Naši zdravniki specialisti

Z vrhunskimi zdravniki specialisti vam zagotavljamo celovito obravnavo, od diagnoze do okrevanja. V Ambulanti ZDRAVJE nudimo posvete s specialisti ortopedije, travmatologije, fiziatrije, splošne kirurgije, dermatovenerologije in radiologije.

Tamara Klarić

dr. med., specialistka splošne kirurgije

Primož Praček

dr. med., specialist splošne kirurgije

Ana Slana

dr. med., specialistka dermatovenerologije

Olivera Pečanac

dr. med., specialistka radiologije

Dr. Bogdan Ambrožič

dr. med., specialist ortoped

Mag. travm. Iztok Pilih

dr. med., specialist kirurgije

Doc. dr. Vladimir Senekovič

dr. med., specialist travmatolog

Dr. Martin Zorko

dr. med., specialist fiziatrije in rehabilitacijske medicine

Doc. dr. Klemen Stražar

dr. med., specialist ortoped

Ladislav Kovačič dr.med.

Dr. Ladislav Kovačič

dr. med., specialist travmatolog

doc. dr. Klemen Bedenčič

Doc. dr. Klemen Bedenčič

dr. med., specialist ortopedske kirurgije

Naroči se na samoplačniški pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Ortopedska ambulanta

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Specialistična obravnava bolnikov s težavami z gibalnim sistemom - kosti, sklepi in okolno tkivo, mišice.o

NE na napotnico:
DA samoplačniško:
NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Travmatološka ambulanta

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Specialistična obravnava bolnikov, ki potrebujejo diagnostiko in zdravljenje poškodb ali ran.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:
NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za fiziatrijo

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Obravnava pri specialistu fizikalne in rehabilitacijske medicine za izboljšanje funkcionalnega stanja bolnika.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Ambulanta za bolezni ožilja

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Kronično obolenje ven nastopi, ko žile v nogah izgubijo svojo prožnost, saj venske zaklopke niso več tako učinkovite pri svojem delu. Posledično pride do obratnega toka krvi in zastoja venske krvi v spodnjih okončinah.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Specialistična kirurška obravnava bolnikov z obolenji žil ter zdravljenje posledic.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda, ki se uporablja za ugotavljanje bolezenskih procesov v notranjih organih, na žilah, v mišicah ali kitah.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Dermatološka ambulanta

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Specialistična obravnava bolnikov, ki potrebujejo diagnostiko in zdravljenje boleznimi kože, nohtov, las in sluznic

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Estetska ambulanta

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Specialistična obravnava bolnikov, ki potrebujejo diagnostiko in zdravljenje boleznimi kože, nohtov, las in sluznic

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Kirurška ambulanta

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Specialistična obravnava bolnikov, ki potrebujejo diagnostiko in zdravljenje boleznimi kože, nohtov, las in sluznic

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostične storitve (UZ in RTG)

Preverite čakalne dobe, delovni čas in kontakt >

Diagnostična metoda, ki se uporablja za ugotavljanje bolezenskih procesov v notranjih organih, na žilah, v mišicah ali kitah.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda, ki se uporablja za pregledovanje struktur v trebušni votlini.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda, ki se uporablja za pregledovanje tkiv, ki povezujejo, obdajajo organe ali jim dajejo oporo in niso kostnina.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda, ki se uporablja za pregledovanje kosti in mišic.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda, ki se uporablja za pregledovanje sečil (ledvici, ledvična meha, sečevod, sečni mehur in sečnica).

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Pogosta slikovna metoda, ki se uporablja za diagnosticiranje, kontroliranje ali zdravljenje številnih zdravstvenih stanj.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Diagnostična metoda s katero se opravi slikanje struktur, ki ležijo v prsnem košu (srce, velike žile, pljuča, dihalne poti, kosti...)

NE na napotnico:
DA samoplačniško:

Specialistična obravnava ožilja in žilnih bolezni

NE na napotnico:
DA samoplačniško: