Ponedeljek
06:00 - 22:00
Torek
06:00 - 22:00
Sreda
06:00 - 22:00
Četrtek
06:00 - 22:00
Petek
06:00 - 22:00
Sobota
07:00 - 19:00
Nedelja /

Predstavitev fizioterapije
Medicofit

Medicofit klinika

V kliniki za fizioterapijo in kineziologijo Medicofit iz Ljubljane, smo specializirani za celostno zadravljenje vseh poškodb gibal z metodami sodobne fizioterapije.
Odlikuje nas individualna obravnava takoj, brez čakalnih dob in najvišji nivo strokovnosti.

Vsakega pacienta skrbno obravnavamo od zgodnje akutne ali postopertivne faze, pa vse dokler se ne doseže končni cilj – sanacija poškodbe in tudi odprava samega vzroka poškodbe.

Izvajamo fizioterapijo po operativnih posegih sklepov mišic in vezi, terapije za kronične bolečine in celostno zdravljenje športnih poškodb z namenom učinkovitega povratka v normalnom življenje, brez bolečin

Zakaj se naročiti na pregled v MedicoFit?

Zdravljenje poškodb v kliniki Medicofit

V kliniki za fizioterapijo in kineziologijo Medicofit iz Ljubljane, smo specializirani za celostno zadravljenje vseh poškodb gibal z metodami sodobne fizioterapije. Odlikuje nas individualna obravnava takoj, brez čakalnih dob in najvišji nivo strokovnosti. Vsakega pacienta skrbno obravnavamo od zgodnje akutne ali postopertivne faze, pa vse dokler se ne doseže končni cilj – sanacija poškodbe in tudi odprava samega vzroka poškodbe.

Fizioterapija za bolečine v hrbtu

Fizioterapija za
bolečine v hrbtu

Predstavljamo vam najučinkovitejše rešitve fizioterapije za poškodbe hrbtenice. Predstavljamo vam fizioterapijo za hernijo diska, protruzijo diska, stenozo hrbtenice, poškodbo fasetnih sklepov, Išias, ledveno lordozo in kifozo ter druga pogosta bolečinska stanja hrbta. Poglejte si kaj so pogosti vzroki za bolečine v hrbtenici in kako jih odpravimo. Preberite si tudi, kdaj je operacija hrbtenice priporočljiva.

Fizioterapija za operacijo kolena

Fizioterapija za
operacijo kolena

Pogoste operacije kolena, ki jih v kliniki Medicofit obravnavamo so, rekonstrukcija sprednje križne vezi (ACL), šivanje meniskusa, artroskopija meniskusa, regeneracija hrustanca z matičnimi celicami ali mikrofrakturiranjem, menjava kolenskega sklepa, brušenje hrustanca, rekonstrukcija stranskih ligamentov idr. Oglejte si postopke celostne post operativne rehabilitacije  kolena. Skakalno koleno, t.i. ‘’Jumper’s knee’’ je stanje pri katerem je še posebej pomembna pravilna vadbena fizioterapija.

Fizioterapija za bolečine v rami

Fizioterapija za
bolečine v rami

Predstavljamo vam rešitve, ki jih v kliniki Medicofit omogoča sodobna fizioterapija. Pogosta stanja, ki povzročajo bolečine v rami so sindrom zamrznjene rame, kalcinacije, poškodba kit rotatorne manšete, ruptura supraspinatusa, SLAP lezija, poškodba dolge glave bicepsa idr. Pogsto obravnavamo tudi izpahe ramenskega sklepa in post operativno fizioterapijo za ramo. Preberite si kakšna je pravilna fizioterapija za bolečine v rami.

Fizioterapija za poškodbe kolka

Fizioterapija za
poškodbe kolka

Bolečine v kolku pogosto povzročajo stanja kot so različne oblike utesnitvenega sindroma, obraba hrustanca kolkapoškodba labruma kolkanestabilen kolčni sklep, tendinopatija kit adduktorjev, oslabljena rotatorna muskulatura kolka in tudi določeni anatomski faktorji kot je displazija kolka. Preberite si kakšna je pravilna, sodobna fizioterapija za kolčni sklep, ki hitro odpravi vaše bolečine.

Zgodbe iz klinike Medicofit

Zgodbe iz
klinike Medicofit

Preberite si najuspešnejše zgodbe iz klinike Medicofit. Na podstrani študije primera lahko pridobite poglobljen vpogled v rehabilitacijo različnih stanj v kliniki Medicofit. Na podstrani izkušnje naših pacientov si lahko preberete mnenja številnih posameznikov, ki so v kliniki Medicofit uspešno odpravili svoje bolečine za vedno.

Diagnostični pregled v kliniki Medicofit

Diagnostični pregled v
kliniki Medicofit

V kliniki Medicofit so specialisti za fizioterapevtsko diagnostiko. Izvedejo vse klinične teste za specifično poškodbo ter rezultate primerjajo z MRI  in UZ diagnostiko in z vami opravijo strokovni posvet. Izmerijo tudi funkcionalnost vaših mišičnih skupin ter stopnjo mobilnosti sklepov. Diagnostični pregled v kliniki Medicofit vam omogoča, da pridobite povsem individualiziran plan fizioterapije in kineziologije za vašo poškodbo. Preberite si več.

Kakšna je sodobna fizioterapija v kliniki Medicofit ?

V kliniki Medicofit izvajamo aktivno fizioterapijo, to pomeni, da je za nas povrnitev funkcije končni in najpomembnejši cilj vsake rehabilitacije poškodbe. Zmanjšanje bolečin pri nas predstavlja akutno fazo po kateri odpravimo vzroke nastanka poškodbe in telo fizično pripravimo na varno gibanje.

Paciente vodimo od poškodbe do odlične telesne pripravljenosti.

ekipa klinike medico fit
rehabilitacija po poškodbi

Kaj je zares pomembno za uspešno rehabilitacijo poškodb in odpravljanje bolečin ?

Uspešna praksa fizioterapije in kineziologije kaže, da je za paciente pomembna vzpostavitev pravilnih mišičnih simetrij in dobre funkcije mišic po tem, ko uspešno izvedejo akutno fizioterapijo za bolečine, otekline in omejeno mobilnost sklepov. Za kronična stanja je slabo mišično delovanje primaren vzrok. V kliniki Medicofit smo specialisti za odpravljanje vzrokov poškodb z individualno prilagojeno kinezioterapijo.

Kaj je zares pomembno za uspešno rehabilitacijo poškodb in odpravljanje bolečin ?

Uspešna praksa fizioterapije in kineziologije kaže, da je za paciente pomembna vzpostavitev pravilnih mišičnih simetrij in dobre funkcije mišic po tem, ko uspešno izvedejo akutno fizioterapijo za bolečine, otekline in omejeno mobilnost sklepov. Za kronična stanja je slabo mišično delovanje primaren vzrok. V kliniki Medicofit smo specialisti za odpravljanje vzrokov poškodb z individualno prilagojeno kinezioterapijo.

rehabilitacija po poškodbi

Kaj morajo vedeti športniki ?

Ne ustrezna telesna pripravljenost po poškodbi je primarni vzrok za ponovno poškodbo športnika znotraj 9 mesecev po prvi poškodbi. Poškodbe sprednjih križnih vezi, ahilovih tetiv in vezi ramena so pogosto ‘’career ending’’ stanja, kar pomeni, da se športniki po poškodbi več ne vrnejo na enako raven zmogljivosti. V kliniki Medicofit smo specialisti za ‘’return to sport’’ rehabilitacijo, ki se izvede po akutni fizioterapiji.

fizioterapija za športnike

9 storitev

Specialistične ambulante

Z neinvazivnimi terapevtskimi metodami, kot so aktivno in pasivno razgibavanje, hlajenje, segrevanje, masaža, električna stimulacija in druge, fizioterapevti odpravljajo ali zmanjšujejo bolečino, gibalno oviranost ali poškodbo.

NE na napotnico:
DA samoplačniško:
Redno Hitro Zelo H. Samoplačniško
Fizioterapevtska obravnava
NE
Specialni postopki manualne terapije
NE
Fizioterapevtska obravnava po poškodbi
NE
Fizioterapija za hernijo diska
NE
Specialna fizioterapevtska obravnava – Mišično-skeletna fizioterapija zahtevnih okvar mišično-skeletnega sistem
NE
Kinezioterapija
NE
Terapija TECAR
NE
Laser terapija
NE
Fizioterapija za športnike
NE
Informacije o čakalnih dobah so pridobljene iz javno dostopnih uradno objavljenih podatkov in so zelo okvirne - odvisne so namreč od trenutnih razmer oziroma povpraševanja po storitvi. Poleg tega je objavljeni podatek lahko starejši od 30 dni. Za točnost objavljenih podatkov na dan, ko potrebujete zdravstveno storitev torej ne moremo odgovarjati.

NATANČEN PODATEK O ČAKALNI DOBI LAHKO PRIDOBITE IZKLJUČNO NEPOSREDNO PRI IZVAJALCU, KO STORITEV POTREBUJETE.