Zdravju prijazen portal... 💓

Nalaganje Brez rezultatov
Ni rezultatov! Poizkusite prosim z drugimi besedami.


Spomladansko razstrupljanje in mentalni preporod

Objavljeno:
Spomladansko razstrupljanje in mentalni preporod - www.cakalnedobe.si

 

Kopičenje strupov

Sodoben način življenja povzroča kopičenje strupov v našem organizmu skozi vse leto. Vse do trenutka, ko pričnejo zastajati. V telesu so vedno prisotni, saj so stranski produkt presnove, vendar se ob pitju zadostne količine tekočine izločajo z blatom, urinom in znojenjem. Ko pa jih naše telo ne more več izločati po naravni poti, se pojavi bolezensko stanje.


Moderna medicina še vedno ne vidi in ne priznava povezanosti med toksini in najrazličnejšimi bolezenskimi stanji. Povečan porast nespečnosti, alergij, prebavnih motenj, depresij, zvišanega krvnega tlaka, razne hormonske spremembe, debelost, oslabljen imunski sistem pa kažejo na to, da je v naših telesih nekaj hudo narobe. Telo je nasičeno z najrazličnejšimi kemikalijami, ki prihajajo iz okolja, hrane, kozmetike, zdravil ...


Vse neprijetnosti se pričnejo z zaprtjem. Velika količina blata zastaja v debelem črevesju, pri čemer nastaja gnitje. Ob tem nastajajo plini in strupi, ki jih telo vsrkava  v krvni obtok. Toksini so prosti radikali, ki se lepijo na trda in mehka tkiva, kjer povzročajo bolezenska stanja.

Oksidativni stres

Prihaja do tako imenovanega oksidativnega stresa oziroma kemičnega stresa v telesu zaradi povečane količine škodljivih prostih radikalov (reaktivnih kisikovih snovi), ki reagirajo s sestavinami celic in jih nevarno spreminjajo in poškodujejo. Gre za patološko (bolezensko) stanje celic ali na kratko za bolezen.

Zakisano črevo je torej bolezen, ki je posledica  procesirane, premastne, preslane in presladke hrane. Telo potrebuje osnovno kislo-bazično ravnovesje zato, da lahko izloča strupe, obnavlja tkiva in vzdržuje optimalno celično delovanje. Kislo okolje strupe ustvarja, saj preprečuje njihovo izločanje. Zakisanost povzročajo tudi alkohol, zdravila, droge, kava in v veliki meri tudi naše čustvovanje. Strokovnjaki menijo, da sedemdeset odstotkov imunskega sistema in z njim povezanega bolezenskega stanja izhaja iz črevesja. Kaj torej storiti?

S postom do zdravja

Post nam pomaga, da telo razbremenimo snovi, ki so nas zakisale, obenem pa se okolje spremeni v rahlo bazično, ki je podlaga za proces razstrupljanja.

Poznamo več različnih metod in tehnik čiščenja. Najučinkovitejši je post ob vodi, čajih, nekaterih sveže sočenih sadno-zelenjavnih sokovih, čiščenju ustne votline – oljčno terapijo in čiščenju debelega črevesja – klistirjem. Klistir je obvezen! Tako terapijo za zdravo in krepko telo sta zagovarjala že pionirja postenja Rudolf Breuss (1899-1990)  in Norman Walker (1886-1985). Veliko kasneje so o tem pisali tudi drugi zahodni tradicionalisti kot so dr. Otto Buchinger, dr. Max Gerson, dr. Hulda Clark in še mnogo drugih ...

Vsakdo med nami je svoj univerzum, vesolje v malem in deluje drugače. Nekateri pristopi razstrupljanja so si precej podobni, vendar nas skozi varen postopek lahko popelje le oseba z lastnimi izkušnjami in izkušnjami drugih ljudi. Na prvo postenje se je zato vredno pripraviti s pomočjo izkušenega in zaupanja vrednega mentorja. Le-ta bo najbolje presodil od česa ste zakisani in vam svetoval najprimernejšo terapijo.  

Strupe izločamo z urinom, skozi jezik, preko klistirja in preko kože, ki je naš največji organ. Postenje mora biti varno in mora potekati brez večjih zapletov, vendar včasih prihaja tudi do manjših neprijetnosti. Ko se toksini vezani na maščobno tkivo pričnejo topiti, ponovno prihajajo v krvni obtok, kar občasno povzroča glavobole , slab zadah, srbečico, nespečnost ... Vendar ti simptomi ne trajajo dolgo.

Med postom se prečisti večina naših vitalnih organov. Po treh dnevih se pričnejo čistiti jetra in ledvica, izločati se pričnejo trigliceridi, preproste maščobe in medcelični prostor postaja prost strupov, ki se pri ženskah kaže kot pomarančasta koža. Priporočljiv je obisk v savni, ko s ščetkanjem odmrle povrhnjice pospešimo regeneracijo. Velike spremembe se pokažejo tudi na obrazu, kjer se zgladijo gubice, lica pa postanejo rožnate barve.

Post kot mentalni preporod

Post kot telesno razstrupljanje, hkrati pomeni tudi močno duhovno čiščo. Hrana je namreč najbolj grob reprezentant materialnega sveta, ki človeku vsakokrat preprečuje stike z višjimi svetovi, torej z njegovo metafiziko, o kateri danes verjetno nihče več ne dvomi. Zato se zanj ne odločamo kot za shujševalno dieto, ker to preprosto ni.

Razstrupljanje je najučinkovitejše spomladi, ko so nam v pomoč mlade rastline, pri katerih se v celicah še niso uspele razviti razne motnje. Zelo koristne so tiste, ki so napolnjene z močjo vode in raztopljenega snega. Spomladi se voda budi iz sna in to je čas naravnega očiščevanja, ko naš organizem reagira na naravno okolje in takrat mu moramo prisluhniti. Spomladansko razstrupljanje je čiščenje s svežino, ki daje mladost, veselje in energijo. To je čas pomlajevanja in celičnega obnavljanja.

Zato ni razloga, da se posta ne lotimo. Maj in junij sta idealna za tako pogumen podvig. Ob strani nam  stojijo tudi nekoliko višje temperature, ko nas ne bo zeblo in nas bo na potovanju skozi očiščevalni proces spremljalo tudi sonce.

 

Komentarji uporabnikov