Zdravju prijazen portal... 💓

Nalaganje Brez rezultatov
Ni rezultatov! Poizkusite prosim z drugimi besedami.

Pomoč pri iskanju

Objavljeno:
Pomoč pri iskanju - www.cakalnedobe.si

Kako iskati zdravstveno storitev na portalu Čakalne dobe

Podatki, ki so na voljo na portalu Čakalne dobe

Na portalu Čakalne dobe so vam na voljo naslednji podatki¸:

Podatki o izvajalcih:

 • Točen naziv in naslov.
 • Kontaktni podatki (telefon, e-pošta, spletna stran… kar pač obstaja).
 • Lokacija na zemljevidu.

Podatki o storitvah:

 • Naziv in kratek opis.
 • Urnik naročanja na storitev (če smo podatek uspeli pridobiti).
 • Urnik izvajanja storitve (če smo podatek uspeli pridobiti).
 • Čakalne dobe pod stopnjo redno in hitro (če smo podatek uspeli pridobiti).

Podatki na portalu Čakalne dobe so tako lahko prikazani na naslednje načine:

 • Seznam vseh izvajalcev za posamezno (izbrano) zdravstveno storitev.
 • Seznam vseh zdravstvenih storitev po kategorijah: specialistične ambulante / diagnostični posegi / terapevtski posegi / zobozdravstvene storitve.
 • Seznam vseh zdravstvenih storitev po posameznih izvajalcih.

Trenutno lahko izbirate med:

 • 40 specialističnimi ambulantami,
 • 66 diagnostičnimi pregledi,
 • 31 terapevtskimi posegi, in
 • 12-imi zobozdravstvenimi storitvami.

Do sedaj imamo vnesenih 1.146 izvajalcev zdravstvenih storitev – v sklopu tega je:

 • 565 zasebnih zobozdravnikov s koncesijo,
 • 428 javnih zavodov in zasebnikov s koncesijo, ki opravljajo druge zdravstvene storitve na napotnico,
 • 163 zasebnikov in zasebnikov s koncesijo, ki opravljajo samoplačniške zdravstvene storitve (brez zobozdravnikov).

Več o podatkih, ki so na voljo na portalu Čakalne dobe, si lahko preberete tukaj.

Kako iskati na portalu Čakalne dobe

Iskanje preko osnovnega iskalnika zdravstvenih storitev

Slika A-a:

 

Slika A-b:

Slika A-c:

Nad osnovnim iskalnikom (št. 1 v zgornji sliki A-a) se nahajata gumba za izbiro iskanja izvajalcev zdravstvenih storitev na napotnico / izvajalcev samoplačniških zdravstvenih storitev. Privzeto je določena možnost iskanja "izvajalci na napotnico" (gumb je obarvan z zeleno barvo in označen s kljukico). Če želite iskati med izvajalci samoplačniških zdravstvenih storitev, enostavno kliknite na gumb "izvajalci samoplačniških storitev", ki se bo obarval z zeleno barvo in označil s kljukico - to pomeni, da boste nadaljevali iskanje izvajalcev samoplačniških zdravstvenih storitev.  

V osnovni iskalnik (št. 1 v zgornji sliki A-a) vnesite nekaj črk zdravstvene storitve – v našem primeru smo iskali storitev »kolonoskopija« in smo vnesli začetni niz »kolo«. Po vnosu iskalnega niza črk zdravstvene storitve, ki jo iščete, obvezno počakajte toliko časa, da se v spustnem seznamu tik pod iskalnim poljem prikaže nabor obstoječih zdravstvenih storitev (št. 2 v zgornji sliki A-a), ki ustrezajo vnesenemu iskalnemu nizu črk. V spustnem seznamu nato izberete in potrdite zdravstveno storitev, ki jo iščete.   

Če želite nabor prikazanih rezultatov omejiti samo na določene regije, to lahko določite v spustnem seznamu "Filtriraj po regiji", ki se nahaja na desni strani neposredno pod osnovnim iskalnikom: s potrditvijo možnosti »odznači vse« (št. 3 v zgornji sliki A-b) odznačite vse izbrane regije (št. 4 v zgornji sliki A-b), kjer nato označite samo tiste regije, ki jih želite uporabiti za iskanje. V primeru, da želite spet označiti vse regije, enostavno potrdite možnost "Izberi vse" v istem spustnem seznamu (št. 3 v zgornji sliki A-b).

Če želite filtrirati rezultate iskanja po kategoriji storitve, uporabite spustni seznam "Filtriraj po kategoriji storitve", ki se nahaja na levi strani neposredno pod osnovnim iskalnikom (št. 5 v zgornji sliki A-c).

Ko torej izberete in potrdite ustrezno zdravstveno storitev v osnovnem iskalniku, se vam po krajšem časovnem zamiku prikaže spustni seznam (št. 2 v zgornji sliki A-a) z obstoječimi zdravstvenimi storitvami, ki se navezujejo na vneseni začetni niz »kolo«. Izberete in potrdite iskano zdravstveno storitev (v našem primeru je to »kolonoskopija«). Prikaže se vam seznam vseh izvajalcev, ki opravljajo to storitev:

Slika B:

Prikazani rezultati iskanja so razvrščeni po abecednem vrstnem redu naziva izvajalcev. Če jih želite razvrstiti po čakalni dobi, potrdite »čakalna doba – redna« ali »čakalna doba – hitra« (št. 1 v zgornji sliki B). Rezultati se bodo ponovno razvrstili glede na izbrano opcijo.

Po prikazanih rezultatih lahko iščete tudi preko iskalnega polja (št. 3 v zgornji sliki B) – enostavno vnesite začnite vnašati  iskalno besedo, z vnosom vsakega nove črke se vam bo prikaz rezultatov že prilagodil.

Če ste iskali izvajalce zdravstvenih storitev na napotnico in bi želeli preveriti še samoplačniške izvajalce za to storitev, enostavno kliknite gumb "izvajalci samoplačniških storitev" (št. 5 v zgornji sliki B) - in obratno: če seznam vsebuje izvajalce samoplačniških storitev in bi želeli preveriti izvajalce na napotnico za to isto zdravstveno storitev, kliknite gumb "izvajalci na napotnico" (št. 5 v zgornji sliki B) - seznam se bo vedno prilagodil glede na izbrano možnost in vedno odraža stanje prikaza glede na izbrani iziroma potrjeni gumb, ki je obarvan z zeleno barvo in označen s kljukico. 

Prikaz podrobnih informacij o izvajalcu in iskani storitvi:

Za prikaz podrobnih informacij o točno določenem izvajalcu in iskani storitvi, pojdite z miško na naziv izvajalca (št. 4 v sliki B) in ga potrdite. Prikaže se vam stran podrobnimi informacijami o izvajalcu in iskani storitvi:

Slika C - prikaz podrobnih informacij o izvajalcu in iskani storitvi:

Prikazana stran vsebuje vse informacije, ki jih potrebujete za rezervacijo zdravstvene storitve, vključno s točno lokacijo na zemljevidu (št. 2 v zgornji sliki C). Zemljevid lahko povečate ali pomanjšate s kliki na plus ali minus, ki se nahajata v spodnjem desnem kotu zemljevida (št. 3 v zgornji sliki C).

Če se na tej strani nahaja kakršna koli bližnjica do dodatnih informacij (kot je v zgornji sliki C pod št. 1), potem se vam s potrditvijo le-te odpre spletna stran izvajalca z dodatnimi informacijami.

Pod rubriko »Druge storitve izvajalca na napotnico« (št. 4 v zgornji sliki C) se nahaja seznam drugih zdravstvenih storitev tega izvajalca, ki so tudi zajete na našem portalu Čakalne dobe.

Tudi tukaj lahko preklapljate med storitvami tega izvajalca na napotnico in samoplačniškimi storitvami - to storite preko gumbov "koncesijske storitve" / "samoplačniške storitve" (št. 5 v zgornji sliki C). Nabor zdravstvenih storitev tega izvajalca (št. 4 v zgornji sliki C) je vedno prilagojen glede na izbrani oziroma potrjeni gumb "koncesijske storitve" / "samoplačniške storitve" (št. 5 v zgornji sliki C), ki je obarvan z zeleno barvo in označen s kljukico.    

Prikaz rezultatov iskanja na zemljevidu

Če želite pogledati na zemljevidu, kje se nahajajo posamezni izvajalci iz seznama rezultatov iskanja, enostavno potrdite možnost »Pokaži na zemljevidu« (št. 2 v sliki B). Prikaže se vam zemljevid z označenimi kraji, kjer se izvajalci nahajajo:

 Slika D – prikaz izvajalcev na zemljevidu:

Naziv izvajalca se vam prikaže, če greste s kurzorjem miške na določeno oznako izvajalca:

Slika E – Prikaz naziva izvajalca na zemljevidu:

Če oznako izvajalca potem še potrdite s klikom miške, se vam prikaže polje z več informacijami o izvajalcu:

Slika F – Prikaz polja z več informacijami o izvajalcu:

Zemljevid lahko povečate ali pomanjšate s kliki na plus ali minus, ki se nahajata v spodnjem desnem kotu zemljevida (št. 1 v sliki D).

Za podrobne informacije o izvajalcu in iskani storitvi pojdite z miško na naziv izvajalca (št. 1 v sliki F) in ga potrdite. Prikaže se vam stran s podrobnimi informacijami o izvajalcu in iskani storitvi (slika C).

Zemljevid lahko zaprete s klikom na znak X, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu zemljevida (št. 2 v sliki D).

Dodatna možnost iskanja samoplačniških zdravstvenih storitev

Poleg možnosti preklapljanja med prikazom izvajalcev / zdravstvenih storitev na napotnico ter samoplačniških izvajalcev / zdravstvenih storitev, ki so opisane v zgornji točki "Kako iskati na portalu Čakalne dobe" (odstavki z delnim odebeljenim tekstom), lahko samoplačniške izvajalce / zdravstvene storitve iščete tudi preko možnosti "Samoplačniške storitve", ki se nahaja v menijski vrstici portala:

Po izbiri možnosti "Samoplačniške storitve" se vam prikaže izbirno okno, v katerem lahko izbirate med različnimi možnostmi. Po izbiri ene od teh možnosti, se vam prikaže seznam z rezultati iskanja za izbrano možnost. Tudi v teh prikazih rezultatov iskanja imate možnost preklapljanja med prikazom samoplačniških izvajalcev / zdravstvenih storitev, ter izvajalcev / zdravstvenih storitev na napotnico (preko gumbov "Izvajalci na napotnico" / "Izvajalci samoplačniških storitev"): 

 

Želimo vam veliko uspeha, predvsem pa veliko zdravja!

Ekipa portala Čakalne dobe